Köszöntő

Kedves Látogató! Köszöntöm weboldalamon! Csiszár Lívia vagyok. Iskolai tanulmányaimat 1992-ben fejeztem be a herendi Fischer Mór Művészetirányú Szakmunkásképző Iskolában. Ezt követően három évet dolgoztam a Herendi Porcelánmanufaktúrában. 1996-ban felkértek mintatervezőnek az Ajka Kristály Kft. porcelánfestő részlegébe, amit örömmel vállaltam, hiszen kihívás számomra az egyedi elképzelések megvalósítása a porcelán étkészleteken, dísztárgyakon, ajándéktárgyakon.

Az élet megáldott egy kivételes tehetséggel, amit édesapámtól, Csiszár József festőművésztől örököltem. Ő 1960-tól 30 évet töltött a Herendi Porcelánmanufaktúrában, 1996 óta pedig az Ajka Kristály Kft. porcelánfestő részlegének művészeti vezetője. A porcelánfestés mellett jelenlegi fő tevékenysége az olajfestés, azon belül is a vadászfestészet. Témái közt elsődleges a közvetlen környezetünkben található Bakony élővilágának, valamint Magyarország és Erdély vadjainak tanulmányozása és ábrázolása, élőhelyeik titokzatos és festői világának bemutatása. Több alkalommal járt Afrikában, ahol Namíbia és Kenya színpompás faunája számos képét ihlette meg. Kimagasló tudását az egész világon elismerik, 1981-ben a bulgáriai Vadászati Kiállításon aranyéremmel jutalmazták munkáját. Gyermekkorom óta csodálattal figyelem tehetségét, türelmét és kitartását. Neki köszönhetem a kézi festészet szeretetét és azt, hogy elindított ezen a pályán.

Továbbtanulási szándékom is a porcelánfestésre irányult. Mindig kedvet és szorgalmat éreztem a művészetek iránt, számomra a festés nem munka, hanem alkotás a magam és mások örömére. Édesapám szárnyai alatt elsajátítottam a szakma minden titkát, ami alapot jelent ahhoz is, hogy ezt a tudást számtalan új elemmel kiegészítve továbbfejleszthessem, ezért folyamatosan figyelem és keresem az új lehetőségeket. Szerencsés embernek érzem magam, hogy számos kontinens és ország ősi, a természetből és az életből fakadó mintavilágát megismerhettem és mindezt a porcelánfestésben is megvalósíthattam. Mindig tűzök ki célt magam elé, amivel fejleszthetem a tudásomat. Nagyon vonzó témaválasztás számomra a csodálatos madárvilág és a színes virágok ábrázolása. Ugyanakkor a dekorálás művészetében elengedhetetlen szabályok élnek, amik látszólag egyszerűek, azonban ha nem kellő figyelemmel alkalmazzuk őket, akkor bizony hibás mű születhet. Lehetőleg mindenki ízlését ki kell elégíteni és szemet gyönyörködtető alkotást kell létrehozni. Mindig nyitott voltam az új feladatokra, amit minden igyekezettel próbáltam lelkiismeretesen és precízen végezni.

Munkáim által jó érzés másoknak örömöt szerezni.